21:00 – Zdravko Mamić iznio je svoju obranu na ispitivanju u USKOK-u te odbacio sve optužbe koje mu se stavljaju na teret

20:50 – Zdravko Mamić završio je s davanjem iskaza te je prevezen nazad na Oranice.

19:30 – Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković kazala je da jučer nije došao jer su imali krive informacije.

19:00 – S ispitivanjem je završio Zoran, a prema Uskok-u se uputio Zdravko Mamić.

18:50 – “Pod svaku cijenu se željelo da strani organi zatvore Zdravka i Zorana. Svima je jasno da se radi hajka na njih. Dokumentacija se već izuzimala, a odjednom su počeli s hitnim postupanjem iako se znalo da nisu  u Hrvatskoj, htjela se stvoriti histerična atmosfera. Mogli su imati malo uvažavanja s obzirom da su obojica bili na pripremama. Što se tiče postupaka ne smijem ništa govoriti. No, iznos kojim se barata, tj. novčane odštete, apsolutno su promašeni. To je rezultat pogrešnog iščitavanja poslovne dokumentacije i dokumentacije oko transfera igrača. Prigovor imamo i na postupanje. Nismo mi tri, četiri puta mijenjali odluku o povratku u Hrvatsku kako bi prevarili Uskok, nego su nas oni pogrešno informirali″ izjavio je odvjetnik Prodanović.

18:30 – Zoran i Zdravko Mamić subotnju večer provest će na ispitivanju kod Uskokovih istražitelja koji će za njih, kako se neslužbeno doznaje, zatražiti istražni zatvor o čemu će na ročištu u nedjelju odlučiti sutkinja istrage Erna Dražančić.

17:40 – Mamićev odvjetnik Čedo Prodanović stigao je u USKOK. Na pitanje što očekuje odgovorio je: – Ispitivanje!

17:35 – Zoran Mamić prvi je na redu za ispitivanje u USKOK-u. Sportski direktor i trener Modrih policijskim automobilom je prebačen u Gajevu.

17:15 – Zoran Mamić u policijskom je vozilu prevezen s Oranica na ispitivanje u Gajevu.

16:00 – Nakon uhićenja na granici s Hrvatskom braća Zdravko i Zoran Mamić dovedeni su u policijske prostorije u zagrebačkom naselju Oranice odakle će na razgovor u Uskok koji će potom odlučiti hoće li za njih ponovno zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Raniji prijedlog za istražni zatvor Uskok je povukao nakon informacije o njihovu uhićenju, jer je u prvom prijedlogu stajalo da njihovo pritvaranje, osim zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela, traže i zbog opasnosti od bijega. Oni su se, naime, nalazili u Sloveniji i u petak navečer su objavili da se u Zagreb ipak neće vratiti do nedjelje, iako je njihov klub ranije izvijestio da su Mamići oko podneva dobili pozive za razgovor te da su “odmah krenuli prema Zagrebu”. Ponovno su se predomislili u subotu nakon saznanja da ih Uskok želi pritvoriti.

Mamići će tijekom poslijepodneva biti odvedeni na ispitivanje u sjedište Uskoka u Gajevoj ulici nakon čega će tužiteljstvo odlučiti hoće li ih s novim zahtjevom za pritvaranje voditi pred sutkinju istrage Ernu Dražančić koja treba donijeti konačnu odluku o istražnom zatvor. To bi se ročište na Županijskom sudu moglo održati već večeras, no moguće je da ono bude prebačeno za nedjelju ili čak ponedjeljak.

Vrbanoviću mjesec dana istražnog zatvora

Njihovu suosumnjičeniku, izvršnom predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Damiru Vrbanoviću sutkinja je poslijepodne odredila mjesec dana istražnog zatvora. Zamjenik ravnatelja Uskoka Sven Mišković novinarima je kazao da je sudac istrage prihvatio zahtjev tužiteljstva i Vrbanoviću odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke. Dodao je, da je u ovoj fazi istrage sud u odnosu na Vrbanovića prihvatio ispitivanje 15-ak svjedoka.

Vrbanovićev odvejtnik Darko Maržić najavio je da će već u ponedjeljak predati žalbu na rješenje sutkinje istrage Erne Dražančić. Odvjetnik je kazao da je zadovoljan što je sutkinja odbila velik dio svjedoka koje je predložio Uskok, odnosno što je njihov broj s predloženih 38 smanjila na 15-ak.

Komentiraj

FOTO: Marko Prpic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.