Alena Rizvanovića , 26-godišnjaka koji je ubio tri osobe na središnjem trgu u Grazu, ispitao je sudski vještak, javlja austrijski Der Standard.

 

  • Ispitivanje je potvrdilo da Rizvanović definitivno ima psihičkih poteškoća, te je bio smanjeno uračunljiv kada se svojim autom namjerno zabijao u ljude u centru
  • Za sada Rizvanović ostaje u pritvoru, a uskoro će biti izveden pred sud gdje će biti odlučeno hoće li suđenje čekati u istražnom zatvoru ili će biti prebačen u psihijatrijsku ustanovu.
  • Istražitelji su u međuvremenu locirali Rizvanovićevu suprugu, koja ga je nedavno napustila zajedno s njihovo dvoje djece, prenosi agencija APA

 

Također, na YouTubeu se pojavio video zapis nadzorne kamere koja čitavog dana bilježi događanja na trgu na kojem je Rizvanović izveo svoj krvavi pohod. Njegovo zabijanje automobilom u ljude kamera nije zabilježila, ali na snimci se vidi kaos koji je uslijedio – dolazak policije i spasilačkih ekipa, te pokušaji da se što prije pomogne žrtvama.

https://www.youtube.com/watch?v=Lm1gw2K1EGk
Ispitivanje je potvrdilo da Rizvanović definitivno ima psihičkih poteškoća, te je bio smanjeno uračunljiv kada se svojim autom namjerno zabijao u ljude u centru Graza. Ni nakon razgovora s vještakom koji je bio zadužen da procjeni njegovo psihičko stanje nema informacija o Rizvanovićevim motivima.

Za sada Rizvanović ostaje u pritvoru, a uskoro će biti izveden pred sud gdje će biti odlučeno hoće li suđenje čekati u istražnom zatvoru ili će biti prebačen u psihijatrijsku ustanovu.

Istražitelji su u međuvremenu locirali Rizvanovićevu suprugu, koja ga je nedavno napustila zajedno s njihovo dvoje djece, prenosi agencija APA. Supruga je od Rizvanovića otišla nakon što ga je prijavila za obiteljsko nasilje.

Isprva se špekuliralo da je supruga s djecom nakon razlaza s Rizvanovićem otišla u BiH, odakle porijeklom potječe i napadač. On se s roditeljima u Austriju preselio ratne 1993. godine, u dobi od četiri godine. No, istražitelji su je na kraju ipak pronašli u Grazu. Za sada nije poznato što im je rekla u svom iskazu.

U napadu je Rizvanović, podsjećamo, ozlijedio 36 osoba, od čega je deset zadobilo teške ozljede, a šest ih je nakon napada bilo u kritičnom stanju. No, austrijski liječnici u međuvremenu su, kako prenosi Kleine Zeitung, potvrdili da su sve žrtve stabilizirane i van su životne opasnosti.

Komentiraj

FOTO:FaH
PIŠE:D.J.
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.