Alena Rizvanovića , 26-godišnjaka koji je ubio tri osobe na središnjem trgu u Grazu, ispitao je sudski vještak, javlja austrijski Der Standard.

[quote_box_center]

 

  • Ispitivanje je potvrdilo da Rizvanović definitivno ima psihičkih poteškoća, te je bio smanjeno uračunljiv kada se svojim autom namjerno zabijao u ljude u centru
  • Za sada Rizvanović ostaje u pritvoru, a uskoro će biti izveden pred sud gdje će biti odlučeno hoće li suđenje čekati u istražnom zatvoru ili će biti prebačen u psihijatrijsku ustanovu.
  • Istražitelji su u međuvremenu locirali Rizvanovićevu suprugu, koja ga je nedavno napustila zajedno s njihovo dvoje djece, prenosi agencija APA

 

[/quote_box_center]

Također, na YouTubeu se pojavio video zapis nadzorne kamere koja čitavog dana bilježi događanja na trgu na kojem je Rizvanović izveo svoj krvavi pohod. Njegovo zabijanje automobilom u ljude kamera nije zabilježila, ali na snimci se vidi kaos koji je uslijedio – dolazak policije i spasilačkih ekipa, te pokušaji da se što prije pomogne žrtvama.

https://www.youtube.com/watch?v=Lm1gw2K1EGk
Ispitivanje je potvrdilo da Rizvanović definitivno ima psihičkih poteškoća, te je bio smanjeno uračunljiv kada se svojim autom namjerno zabijao u ljude u centru Graza. Ni nakon razgovora s vještakom koji je bio zadužen da procjeni njegovo psihičko stanje nema informacija o Rizvanovićevim motivima.

Za sada Rizvanović ostaje u pritvoru, a uskoro će biti izveden pred sud gdje će biti odlučeno hoće li suđenje čekati u istražnom zatvoru ili će biti prebačen u psihijatrijsku ustanovu.

Istražitelji su u međuvremenu locirali Rizvanovićevu suprugu, koja ga je nedavno napustila zajedno s njihovo dvoje djece, prenosi agencija APA. Supruga je od Rizvanovića otišla nakon što ga je prijavila za obiteljsko nasilje.

Isprva se špekuliralo da je supruga s djecom nakon razlaza s Rizvanovićem otišla u BiH, odakle porijeklom potječe i napadač. On se s roditeljima u Austriju preselio ratne 1993. godine, u dobi od četiri godine. No, istražitelji su je na kraju ipak pronašli u Grazu. Za sada nije poznato što im je rekla u svom iskazu.

U napadu je Rizvanović, podsjećamo, ozlijedio 36 osoba, od čega je deset zadobilo teške ozljede, a šest ih je nakon napada bilo u kritičnom stanju. No, austrijski liječnici u međuvremenu su, kako prenosi Kleine Zeitung, potvrdili da su sve žrtve stabilizirane i van su životne opasnosti.

Komentiraj

FOTO:FaH
PIŠE:D.J.
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.