Ugovor o doniranju 240.000 kuna za financiranje Pučke kuhinje u Vukovaru potpisali su u utorak vlasnici vukovarske tvrtke „Filir“ d.o.o. Jurica Lovrinčević i Mario Radić te vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, a novac će se uplaćivati kroz 12 jednakih mjesečnih donacija.

„Izuzetno sam sretan zbog podrške privatne tvrtke Vukovaru i njegovim socijalno ugroženim stanovnicima, a nadam se da će takvih primjera biti još“, izjavio je gradonačelnik Penava.

Pučka kuhinja u Vukovaru započela je s radom 7. srpnja 2015.  na dvije lokacije u gradu, skrbi za 56 korisnika od kojih je 40 ostvarilo to pravo podnoseći zahtjev gradu Vukovaru, a 16 korisnika pravo na prehranu u Pučkoj kuhinji ostvaruje preko Caritasa.

Nakon dvomjesečnog rada Pučke kuhinje, grad Vukovar pokrenuo je proceduru za povećanje korisnika za još njih 20, a i Caritas najavljuje mogućnost primanja novih korisnika.

Tvrka „Filir“ poznata je po proizvodnji grickalica „Bobi“, prisutna je u Vukovaru 15 godina, a zapošljava 50 radnika.

Komentiraj

FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.