Scena Ribnjak i Republika Poetika u nedjelju (19.11.) s početkom u 18.30 i 20 sati organiziraju će poetsku večer s Enesom Kiševićem i prijateljima.

‘Večer s Enesom Kiševićem i prijateljima’ zamišljena je kao poetsko-glazbeno putovanje sa dvije izvedbe: Dva mora i Teslina golubica. Uz Enesa, na pozornici će zajedno s njim nastupati Elis Lovrić i Sead Alić.

‘Dva mora’ nastala su kao ideja koja spaja dva ‘različita’ svijeta (govorna, glazbena, društvena..) u jednu cijelinu, koja bez obrzira na različitost, govori i emanira isto. U tom putovanju, svaki jezik, svako narječje, svaki komunikacijski kanal, bilo ‘lakši’ ili ‘teži’ po svojoj razumljivosti, ne poznaje barijere kad je upotrebljen u svrhu istinske komunikacije ljudskih vrijednosti. Cilj ovog poetsko-glazbenog putovanja je sjediniti ”Dva mora” u ”Sve JEDNO’’.

‘Teslina golubica’ pleter je poetskog, glazbenog i popularno-znanstvenog govora/pjevanja o Nikoli Tesli i njegovom geniju. To je istovremeno i kazališna i poetska i glazbena i znanstvena predstava namijenjena ljudima sklonim uvidu u povezanost čovjeka, prirode, umjetnosti, energije, stiha, svjetlosti, ljepote i znanstvenih otkrića. Enes Kišević je napisao sonetni vijenac DAR NIKOLI TESLI u kojem majstorski pjeva o povezivanju Teslinih znanstvenih otkrića s osjećajem ovog genija za dubinu ljepote prirode i dubinsku povezanost svih bića na svijetu. Sead Alić je između pojedinih soneta ugradio kratke glazbene sažetke/podsjetnike na najsnažnije dijelove soneta, a publici se obraća i kao govornik u Nepostojećoj Akademiji smisla.

Nedjelja, 19. studenog u 18.30 sati – Elis Lovrić i Enes Kišević: Dva mora
Nedjelja, 19. studenog u 20.00 sati – Enes Kišević i Sead Alić: Teslina golubica

Komentiraj