Jemenski sunitski borci koje podupire Saudijska Arabija zauzeli su u srijedu luku u Adenu i okolne gradske četvrti, što je važan uspjeh u njihovim naporima da iz tog grada na jugu Jemena istjeraju šijitske Hutije, rekli su stanovnici i borci.

Samo dan nakon što su jemenski borci zauzeli gradsku zračnu luku i još jednu četvrt od Hutija, njihovo napredovanje najveći je udarac iranskim saveznicima Hutijima u tromjesečnom ratu.

Hutiji su se povukli iz luke i regije Muale prema Tavahiju te nastoje usporiti napredovanje jemenskih islamističkih boraca prema području Crater.

Medicinsko osoblje kaže da je u sukobima u posljednja dva dana ubijeno više desetaka boraca i civila te da je glavna bolnica uputila hitan poziv za donacijama krvi.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.