Suci Ustavnog suda izabrali su u ponedjeljak Miroslava Šeparovića za predsjednika tog suda, dok je za zamjenicu predsjednika izabrana Snježana Bagić.

Također su, kako je priopćeno, imenovani suci Ustavnog suda u vijeća za odlučivanje o ustavnim tužbama, vijeća za rješavanje pretpostavki za odlučivanje o ustavnim tužbama, vijeća za odlučivanje o žalbama protiv odluka o razrješenju sudaca i odluka o stegovnoj odgovornosti sudaca te vijeća za izborne sporove.

Deset novoizabranih sudaca Ustavnog suda – Andrej Abramović, Snježana Bagić, Ingird Antičević Marinović, Branko Brkić, Lovorka Kušan, Mario Jelušić, Josip Leko, Davorin Mlakar, Rajko Mlinarić i Miroslav Šumanović, 7. lipnja položilo je prisegu pred predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović čime taj sud nastavlja djelovati u kompletnom sastavu od trinaest sudaca.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.