Nakon provedene istrage USKOK je pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti.

Šišljagića se tereti da je, zajedno s dvojicom suoptuženika, u više navrata tijekom 2011. i 2012. godine od vlasnika trgovačkih društava kojima će biti isplaćena financijska pomoć iz proračuna Županije tražili da im zauzvrat predaju do 80 posto isplaćenog iznosa.

 

  • Uz Šišljagića su optuženi i pročelnik županijske Agencije za razvoj i Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Martin Marolin te bivši predsjednik županijskog vijeća Zlatko Maksimović koji već ima pravomoćnu uvjetnu kaznu zbog zlouporabe položaja i primanja mita.

 

Nakon donesenih rješenja o odobrenju bespovratne financijske pomoći i obavljene uplate, osobno ili posredstvom Maksimovića, Šišljagić i Marolin su od odgovornih osoba trgovačkih društava u više navrata preuzeli veći dio isplaćenih iznosa.

USKOK navodi kako su Osječko-baranjsku županiju oštetili za 122 tisuće kuna.

Komentiraj