Urednica Nacionala reagirala na Jandrokovićeve laži

Zamjenica glavnog urednika Nacionala Orhidea Gaura Hodak gostujući jutros u emisiji Tihomira Ladišića Novi dan na N1 televiziji reagirala je na izjavu koju je prije nje u istoj emisiji dao Gordan Jandroković, bivši ministar vanjskih poslova i saborski zastupnik HDZ-a.

Na pitanje urednika Tihomira Ladišića da prokomentira naslovnicu novog broja Nacionala te na konkretno pitanje je li bilo tajnog susreta predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, Jandroković je rekao:

“To je ponovno nevjerojatna laž. Kada je Vučić bio na inauguraciji, oni su se javno susreli i to nije bilo ništa tajno. Nakon toga njih dvojica se nikada više nisu susreli. O tome ne želim polemizirati, to je laž i nastavak politike Milanovića da skrene pozornost s vlastitith slabosti.”

Orhidea Gaura Hodak na to je odgovorila da nije bila riječ o javnom sastanku već o sastanku koji se dogodio u hotelu Sheraton, a za razliku od sastanaka koje je srbijanski premijer tog istog dana, 15. veljače ove godine, održao s premijerom Zoranom Milanovićem, ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić te s novoizabranom predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar­Kitarović, njegov je sastanak s Karamarkom trebao ostati izvan domene javnosti. Isto tako, za razliku od nekih drugih sastanaka, poput onog s izraelskim ministrom sigurnosti koji se održao samo dan ranije i o čemu je javnost bila uredno obaviještena putem službenih stranica HDZ­a, o sastanku s Vučićem na HDZ­ovim stranicama nije bilo niti slova. Sastanak je srbijanskim medijima tada prešutio i Aleksandar Vučić.

Temu o tajnom susretu Karamarka i Vučića otvorio je premijer Zoran Milanović koji je optužio Karamarka, Vučića i mađarskog premijera Vikora Orbana da su ‘u talu’. Nacional se time bavio jer je predsjednik HDZ­a Tomislav Karamarko najprije putem svog Facebook profila tvrdio da je riječ o izmišljotini.

“Moram sada birati riječi budući da gospodin Karamarko ima duševne boli. Karamarko se sastao s Vučićem i Vučić je to potvrdio u središnjem dnevniku HRT­a. Nije riječ o slučajnom susretu na inauguraciji, već o susretu u Sheratonu. Taj susret bi ostao tajan da premijer Milanović to sada nije rekao. Vučić se pohvalio da je imao sastanke s Pusić, Milanovićem i Kitarović. Nakon toga se sastao s Karamarkom u Sheratonu, ako je to bio službeni susret, javnost je o tome trebala biti obaviještena”, kazala je Orhidea Gaura Hodak na N1 televiziji.

Na upit ima li detalja o tom susretu, rekla je da nema, ali da je to ionako nebitno.

“To pokazuje licemjernost politike gospodina Karamarka. Jedno misli, drugo govori, treće radi, a nama bi određivao što bi trebali misliti, raditi i kako bi trebali pisati”, zaključila je Orhidea Gaura Hodak.

Komentiraj