Ministarstvo unutarnjih poslova RH izvijestilo je da se dolazak prve skupine migranata, premještenih iz Italije u Hrvatsku, očekuje u petak, 1. srpnja, a bit će smješteni u Prihvatilište za tražitelje azila Porin.

“Nakon započetih aktivnosti na premještanju podnositelja zahtjeva za međunarodnu zaštitu iz Grčke i Italije, dolazak prve skupine migranata iz Republike Italije u Prihvatilište za tražitelje azila Porin očekuje se u petak, 1. srpnja oko 13 sati”, objavio je MUP RH u četvrtak poslijepodne na svojim internetskim stranicama.

Migrante će ispred Prihvatilišta Porin dočekati ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Branko Baričević, te voditeljica Prihvatilišta Anita Dakić,  navode iz MUP-a

Komentiraj

FOTO:Luka Stanzl/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.