– Eritrejski migrant preminuo je u nedjelju navečer od posljedica ozljede zadobivene kad ga je udario britanski vozač automobila na autocesti blizu Calaisa, na sjeveru Francuske, gdje se nalazi više tisuća izbjeglica, objavile su u ponedjeljak lokalne vlasti.

S migrantom je bila i jedna tridesetgodišnjakinja koja je u nesreći lakše ozlijeđena i život joj nije u opasnosti.

Do nesreće je došlo u nedjelju oko 20.30 sati na autocesti A16 koja povezuje Belgiju s Calaisom, nasuprot engleskoj obali, dok je nekoliko izbjeglica pokušavalo podići prepreke kako bi usporili promet i pokušali se potajice ukrcati u kamione u pravcu Velike Britanije.

“Vozač automobila, kojega su napali migranti na mjestu nesreće, nastavio je voziti i predao se samovoljno policijskoj službi na granici”, objasnila je lokalna policijska uprava ističući da je otvorena istraga.

Radi se o 14. smrti migranta u Calaisu i okolici od početka 2016. godine.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.