Španjolska ostaje “jedina sugovornica” Europske unije nakon glasovanja katalonskog parlamenta o neovisnosti, rekao je u petak Donald Tusk, predsjednik Vijeća EU-a koje zastupa 28 zemalja članica, prenose agencije.

“Za EU se ništa ne mijenja. Španjolska je i dalje naša jedina sugovornica”, napisao je Tusk u poruci na Twitteru, pozivajući ujedno španjolsku vladu da se odluči za “snagu argumenta a ne za argument sile”, prenosi agencija France Presse.

Europska komisija je u petak objavila da zasad nema komentara o Kataloniji pošto je pokrajinski parlament proglasio odcjepljenje od Španjolske, prenosi Reuters.

“Nemamo što dodati onome što smo rekli na (redovitoj) podnevnoj tiskovnoj konferenciji”, rekla je glasnogovornica EK-a Mina Andrejeva.

Na konferenciji je uputila novinare na ranije komentare predsjednika EK-a Jean-Claudea Junckera koji je nekoliko puta rekao da je rasprava o katalonskoj neovisnosti španjolsko unutarnje pitanje.

 

Komentiraj

FOTO:EPA/OLIVIER HOSLET
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.