Nogometaši Slovan Libereca stigli su u srijedu u Split, a prije večernjeg treninga, trener prve momčadi Jindrich Trpiškovski i kapetan David Pavelka izašli su pred splitske novinare na službenu press konferenciju.

Čehe su u Splitu dočekale visoke temperature, ali trener ističe kako je vrućina naspram one koju su diživjeli u Izraelu ‘mačji kašalj’. Svjestan je kako će atmosfera u Splitu biti paklena, te kako ih čeka iznimno teška utakmica protiv Hajduka. Ipak, vjeruje kako su njegovi igrači spremni na sve, pa tako i na drugačiji tip utakmice od one koja je odigrana prošlog četvrtka.

Trener Slovana tvrdi kako je favorit sutrašnjeg dvoboja Hajduk. Dodaje kako utakmici pristupaju s velikim respektom, ali se nadaju pogotku koji bi im skinuo ogroman teret s leđa. Vjeruje kako će Hajduk od početka utakmice krenuti po pogodak. “Gledali smo njihove domaće utakmice i otprilike znamo što nas čeka”, rekao je Trpiškovski.

 

  • Istaknuo je kako su jako puno čuli o vatrenoj atmosferi Poljuda za koju su se pripremili. Ali – “kako se pripremiti na nešto što nikada nisi doživio?”

 

Kao najveću snagu Slovana trener češke momčadi ističe kontranapade. “Naša prednost leži u početnoj navali Hajduka. Mi ćemo strpljivo čekati svaki njihov propust”, poručuje Trpiškovski.

Od igrača Hajduka koji predstavljaju opasnost, trener Čeha istaknuo je Vlašića, Caktaša i Balića. “Drag mi je Sušić, a svojim sam igračima naredio da moraju zaustaviti Ohandzu. Pod svaku cijenu”.

Komentiraj