Sjedinjene Države osudile su izjavu sirijskog predsjednika Bashara al Assada da je njegov cilj končana pobjeda u gradu Alepu i pozvale su Rusiju da izvrši utjecaj na Damask kako bi se osigurao nastavak primirja u tom gradu.

Samo dan nakon početka privremenog primirja Assad je poslao brzojav ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u kojemu kaže da njegova vojska neće prihvatiti ništa manje od “postizanja konačne pobjede” i “sloma agresije” pobunjenika u Alepu.

“Pozivamo Rusiju da se hitno pozabavi tom potpuno neprihvatljivom izjavom”, rekao je glasnogovornik State Departmenta Mark Toner na brifingu u četvrtak. “To je očito Assadov pokušaj da progura svoj plan, ali sada Rusija mora izvršiti utjecaj na taj režim da se održi prekid neprijateljstava.”

Sirija je priopćila da će primirje oko Alepa trajati 48 sati, ali Sjedinjene Države vrše pritisak da se ono neograničeno nastavi.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.