Davor Puklavec/PIXSELL

Ekipa oko Vidovića tvrdila je Karamarku da kontrolira hrvatske branitelje

Naslovnica prošlog broja Nacionala na temu sastanka istaknutih branitelja u vikendici Josipa Klemma s bivšim ministrom Predragom Matićem bila je jedna od tema prošlotjednog sastanka Odbora za branitelje HDZ-a. Kako doznaje Nacional od izvora iz HDZ-a, tajnik Odbora za branitelje Josip Vidović bjesnio je zbog naslovnice i sadržaja članka u kojem se, između ostalog, tvrdi da je za situaciju s Mijom Crnojom politički odgovoran Tomislav Karamarko i Odbor za branitelje HDZ-a koji mu je i predložio Crnoju za ministra branitelja.

“Vidović je lupao s Nacionalom po stolu i psovao ‘udbašku majku’ Klemmu, Deuru i Ljubičiću. Naime, ta je naslovnica za njih bila neugodna jer se ta ekipa oko Vidovića predstavljala Karamarku kao skupina koja kontrolira branitelje, a pokazalo se da je to daleko od istine”, tvrdi Nacionalov izvor. Prema drugoj verziji događaja, koja ne isključuje prvu, Klemm, Deur i Ljubičić proglašeni su i izdajnicima, a zajedno s njima u tu je kategoriju svrstan i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić kojeg je skupina oko Vidovića također okrivila jer smatraju da radi protiv njih.

Sve se to događalo u ozračju kad se unutar HDZ-a danima tražio adekvatni kandidat za novog ministra branitelja pa se među najizglednijim imenima spominjao i Milijan Brkić. Izvor iz HDZ-a neslužbeno je za Nacional potvrdio da bi takva situacija možda mogla potrajati sve do četvrtka, kad je određen krajnji rok za objavu imena novog ministra.

Komentiraj