Američki državni tajnik John Kerry u nedjelju će doputovati u Ženevu gdje će 1. i 2. svibnja sa svojim jordanskim i saudijskim kolegama te s posebnim izaslanikom Un-a za Siriju razgovarati o sirijskom sukobu, objavio je u subotu State Department.

“Državni tajnik će se u razgovorima osvrnuti na napore koji se poduzimaju da bi se prekinuli sukobi diljem Sirije i uspostavio potpun pristup humanitarnih radnika svim ugroženim dijelovima, što su sirijske vlasti ranije obećale te poduprijeti političku tranziciju”, objavio je glasnogovornik State Departmenta John Kirby.

U petak su Sjedinjene Države objavile da s Rusijom pregovaraju o pokušaju obnove primirja u Siriji, nakon bombaškog napada na bolnicu u Alepu u kojemu je smrtno stradalo 50 ljudi.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.