HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker odbacio je u srijedu nagađanja o raskolu između Mosta i HDZ-a, ustvrdivši da nitko nije govorio o raskolu kada su se za vrijeme bivše vlade određeni zakonski prijedlozi skidali jer jedan koalicijski partner to nije podržavao.

“Ne znam o kakvom raskolu govorite. Ne vidim tu neki raskol. Vrlo interesantno da kad su se određeni zakonski prijedlozi u protekle četiri godine skidali jer jedan koalicijski partner to nije podržavao, nitko nije govorio o raskolu. A radilo se o suštinskim promjenama fiskalne i porezne gospodarske politike. Tada to nije bio raskol. A sada kada dva čovjeka imaju presicu i iznesu svoje stavove onda je to raskol”, rekao je Šuker.

Njega su novinari u Hrvatskom saboru pitali znači li to što je čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov rekao da nije znao da je Milijan Brkić HDZ-ov kandidat za ministra branitelja – da postoji raskol između te dvije stranke.

“To je njegov problem što on kaže. Mi smo jasno rekli tko je naš kandidat”, komentirao je.
Na novinarsku opasku da se radi o zajedničkom problemu, a ne samo čelnika Mosta, Šuker je ustvrdio da Brkić nije zajednički problem.  “U onom trenutku kad prođe procedura, kako su imenovaniI drugi ministri, bit će imenovan i Brkić”, poručio je.
Kazao je da Nacionalno vijeće za suradnju funkcionira i da će se ono sastati kada za to bude potrebe.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.