SDP-ov Nenad Stazić danas je u Saboru postavio pitanje Tomislavu Karamarku oko podjela i bojkota komemoracije Jasenovca.

“Sprema se komemoracija u Jasenovcu. Na nju neće doći predstavnici žrtava, ne žele biti s Vama i Hasanbegovićem tamo. Prezreli su Vas i prozreli. Grabar-Kitarović se zadnjih dana trudi osuditi fašizam. Ali ne čuje ga na utakmicama, kao ni Orešković, kao ni Tepeš s Bujancem kada maršira. Brkić kaže Srbima da odu negdje gdje će se osjećati sigurno, ako se tu ne osjećaju sigurno.

Pitam Vas i ovu tragikomičnu Vladu, dokad mislite tolerirati ovaj bolesni i primitivni povratak ustaštvu i ustašofiliji, i tako sramotiti Hrvatsku i Vladu RH”.

Karamarko: Osudili smo sve totalitarizme

Karamarko mu je odgovorio osudom svih totalitarizama.

“Neću započeti odgovor s tragikomičnom oporbom. Osudili smo sve totalitarizme. Mi smo i antifašisti, i antinacisti, i antikomunisti.

Tamo gdje se javlja ustaštvo, treba ga uništiti. Oko nas vlada žal za Jugoslavijom, boljševizmom”, rekao je Karamarko.

Komentiraj

FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.