Prvog dana Svjetskog prvenstva u stolnom tenisu u Duesseldorfu u kvalifikacijama je nastupilo petoro hrvatskih predstavnika koji su u šest mečeva ostvarili pet pobjeda i jedan poraz.

Sve tri hrvatske igračice ostvarile su maksimalne 4-0 pobjede u svojim dvobojima u ponedjeljak. Mateja Jeger nadigrala je Meksikanku Alejandru Cervantes, Dorina Srebrnjak je pobijedila Libanonku Mariam El Habech, a Mirela Đurak Pakistanku Sanam Yasin. No, za prolazak kvalifikacija i ulazak u glavni ždrijeb sve tri će morati ostvariti još jednu pobjedu u utorak, Jeger protiv Brende Lui iz Francuske Polinezije, Srebrnjak protiv Kazahstanke Zaureš Akaševe, a Đurak protiv Turkinje Ozge Yilmaz.

U konkurenciji stolnotenisača Franke Kojić je svladao Mongolca Erdenebayara Chinbata sa 4-1, a za prolazak kvalifikacija u utorak će igrati protiv Litvanca Matasa Skucasa.

Jedini koji je odigrao dva dvoboja je Luka Fučec, on je prvo izgubio od Izraelca Michaela Taubera sa 0-4 da bi potom dobio Jamajčanina Kanea Watsona sa 4-2. U utorak će Fučec igrati protiv Švicarca Lionela Webera koji je u prva dva nastupa ostvario dvije pobjede.

Dva najbolja hrvatska igrača Andrej Gaćina i Tomislav Pucar izborili su izravni plasman u glavni ždrijeb i prve će nastupe imati u srijedu.

Komentiraj