Vršitelj dužnosti (v.d.) glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) Siniša Kovačić imenovao je u petak Sanju Ivančin za v.d. ravnateljice Produkcije HRT-a nakon što je s te dužnosti razriješena Marija Nemčić, dok je Boris Kotarski imenovan za v.d. ravnatelja Poslovne jedinice Tehnologija jer je dosadašnjem ravnatelju Dušku Zimonji završio mandat.

Ivančin od 1989. radi kao producentica na HRT-u, sudjelujelovala je u ostvarenju nekih od najvećih i najpoznatijih HRT-ovih projekata, među kojima su televizijske serije Smogovci, Kanjon opasnih igara  i brojne druge, priopćila je nacionalna radiotelevizija.

Ivančin je radila i na dvadesetak televizijskih drama, petnaest igranih filmova, među kojima su i Duh u močvari, Pjevajte nešto ljubavno, Crvena prašina, Iza stakla i drugi, te na nizu emisija različitih formata, poput koncerata, studijskih emisija, dokumentarnih filmova i dječjih emisija.

Tri je godine bila odgovorna producentica Obrazovnoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV), godinu i pol odgovorna producentica Dramskoga programa Hrvatske televizije, a posljednju godinu i pol radila je u Produkcijskome odjelu Kultura, umjetnost i religija Hrvatske radiotelevizije. Članica je Hrvatskoga društva filmskih djelatnika te Hrvatske udruge producenata.

Nemčić koja je razrješena s te dužnosti preuzet će vođenje Odjelom za međunarodne odnose i biti voditeljicom velikih projekata HRT-a.

Kotarski je na HRT-u od 1994. Od 1996. radio je kao inženjer, a 2003. postao je rukovoditelj Odjela za odvijanje televizijskih programa u Radnoj jedinici Tehnika Hrvatske televizije (HRT – HTV). Od 2013. rukovoditelj je Radne jedinice Odvijanje programa u Poslovnoj jedinici Tehnologija Hrvatske radiotelevizije.

Bio je voditelj projekta Digitalizacija infrastrukture AV signala, voditelj tehničke realizacije projekta Automatizacija i serversko emitiranje televizijskih programa, a radio je i na pokretanju proizvodnje i emitiranja Trećega i Četvrtkog programa HTV-a. Bio je član tima za uvođenje digitalne proizvodnje informativnoga programa, voditelj tehničke realizacije uvođenja digitalne televizijske proizvodnje i arhiviranja u televizijskoj proizvodnji te brojnih drugih projekata.

Od 2007. sudjeluje u Udruzi kontakt-inženjera Europske unije radiotelevizija (European Broadcasting Union – EBU), u okviru koje je član predstavničkoga tijela ACE Bureau, koje radi na ponovnoj izgradnji eurovizijske mreže za razmjenu vijesti, najvažnijoj obnovi mreže u posljednjih dvadesetak godina.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.