Nakon što su u hrvatskim medijima objavljeni detalji presude u abitraži Ina-Mol, slučaj je komentirao Ivo Sanader za N1. “Mislim da ovo nisu samo detalji, ovo je cijela arbitražna presuda. Mi smo zadovoljni i pitanje je zašto je ovaj dokument skrivan godinu dana”, rekao je Sanader.

Dodao je da je arbitažu pokrenuo Zoran Milanović na temelju nepravomoćne presude. “Ali, i da je bila pravomoćna isto bi pala, jer nije bilo mita. Zbog čega se skrivala istina? Bogu hvala da je ovo objavljeno”, poručio je.

Bivši premijer je rekao kako je svjedočio na poziv Arbitražnog suda, a ne na prijedlog MOL-a. Dodaje i da je nebitna činjenica tko ga je pozvao. “Nije ni pitanje zašto je objavljeno, nego što piše u tom dokumentu, a bilo je skrivano godinu dana”, kaže Sanader i poručuje da je braneći sebe branio Hrvatsku.

Sanader je istaknuo kako nije bilo korupcije i kako je Ježić lagao. “Do ugovora je došlo mukotrpnim pregovaranjem Vlade, Istražno povjerenstvo Sabora je provelo istragu i utvrdilo da su ugovori dobri. No tema je je li do ugovora došlo korupcijom, a odgovor je na to je utvrdio arbitražni sud komisije UN-a”, rekao je.

Još je jednom ponovnio kako je snimka iz restorana montirana. “To je javni restoran, došli smo unutra – bili smo trojica, odjednom na snimci nema Ježića. Kad se to dogodilo?”, upitao je i dodao kako su se sastali jer je on osnovao konzultantsku tvrtku, a Ježić ga je molio da mu pomogne riješiti dugove s MOL-om. Naglašava kako su se sastali na javnom mjestu, gdje ima kamera.

“U svemu mediji nisu nedužni. Vlasnik restorana je montirao snimku i on je to priznao”, kaže i dodaje da je Hernadija tražio jedan telefonski broj, koji mu je on napisao na papiriću. Poručio je i kako je ovo ‘mučenje i kazneni progon koji predugo traje’.

“U prosincu će biti osam godina, a ja vas pitam gdje su dokazi i zašto se to ne završi”, rekao je Sanader.

Komentiraj