Na Twitteru koji je povezan s ISIL-om objavljena je poruka u kojoj se navodi da su Dolh Klavh i Aah Saina militanti koji su smaknuli Tomislava Salopeka, piše express.co.uk.

Tvit u kojem su objavili imena ubojica glasi “Dolh Klavh i Aah Saina ubili su hrvatskog zatočenika nakon što je istekao vremenski rok”, javlja express.co.uk.

Twitter poruku takozvane Islamske države prenijeli su razni drugi mediji u inozemstvu.

Ovo je prvi put da Islamska država objavljuje imena krvnika koji nisu povezane s Jihadi Johnom, za kojeg se na početku otmice sumnjalo da se nalazi na snimci iza Tomislava Salopeka koji je stajao u klečećem položaju.

Dosad su ubojice bili na fotografijama sa žrtvama, no ovaj put to nije slučaj. Imena koja se spominju u kontekstu Salopekova ubojstva dosad nisu poznata javnosti, a ne zna se niti gdje se točno nalaze u ISIS-ovoj hijerarhiji.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.