Pronađeni su ostatci tijela 10 mornara koji su se smatrali nestalima u sudaru američkog ratnog broda s naftnim tankerom, objavila je američka ratna mornarica.

Tijela su pronađena u dijelovima američkog broda koji su nakon sudara bili potopljeni i zapečaćeni. Malezijski spasioci pronašli su i jedno tijelo izvan broda.

Tijela su u postupku identifikacije, rekao je zapovjednik američke Pacifičke flote admiral Scott Swift novinarima u Singapuru, gdje je brod USS John S. McCain doveden nakon sudara koji se dogodio u ponedjeljak u zoru u vodama istočno od grada.

Riječ je o drugom takvom sudaru američkog razarača u zadnja dva mjeseca. USS Fitzgerald u lipnju se kod Japana sudario s teretnim brodom koji je plovio pod filipinskom zastavom. Poginula su sedmorica američkih mornara. Admiral je izjavio da će se istragom utvrditi što se dogodilo.

Četvorica od petorice ozlijeđenih mornara prebačena su u bolnicu u Singapur, no životi im nisu ugroženi. Peti nije trebao liječničku pomoć. Tanker Alnic MC pretrpio je štetu, no posada nije ozlijeđena.

Komentiraj