Ministri financija 19 zemalja eurozone završili su sastanak u nedjelju s novim zahtjevima koje će Grčka u sljedeća tri dana trebati prihvatiti kao uvjet za početak pregovora o trećem paketu financijske pomoći.

  • “Bez toga, neće biti pregovora o novom paketu pomoći”, rekao je Schelling.

 

Austrijski ministar financija Hans Joerg Schelling izjavio je da je Euroskupina zatražila novi reformski program, koji treba prihvatiti grčki parlament, njegov finski kolega Alexander Stubb rekao je da su se ministri dogovorili oko dalekosežnih uvjeta koji moraju biti prihvaćeni u grčkom parlamentu do 15. srpnja, to jest u sljedeća tri dana. To se odnosi na privatizaciju, mirovinski sustav, tržište rada i na porez na dodanu vrijednost, dodao je Stubb.

“Bez toga, neće biti pregovora o novom paketu pomoći”, rekao je Schelling.

Predsjednik Euroskupine Jereon Dijsselbloem rekao je da će s rezultatima sastanka Euroskupine upoznati čelnike eurozone, koji su započeli izvanredni summit o Grčkoj u trenutku kada je završio sastanak Europskupine.

Predsjednik Euroskupine Dijsselbloem je rekao da “još ima otvorenih pitanja” i da je sada čelnicima zemalja eurozone da odluče što dalje. “Prešli smo dug put, a ostala su otvorena još neka važna pitanja i o njima će odlučivati čelnici eurozone”, rekao je Dijsselbloem.

Povjerenik za ekonomske i financijske poslove Pierre Moscovici rekao je da postignut napredak, da se ostale neke razlike te da je sada na čelnicima zemalja eurozone da pronađu rješenje.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.