Izvanredni Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u srijedu je novinarima, nakon sastanka privremenog Vjerovničkog vijeća Agrokora, rekao kako je Agrokor uspio izbjeći stečaj.

“Prva tranša od 30 milijuna eura iz današnjeg kredita bit će isplaćena OPG-ovima i kooperantima do kraja 7. mjeseca. U sljedeća 2 do 3 tjedna slijedi isplata 100-postotnog duga tim OPG-ovima. S današnjim danom smo završili fazu preživljavanja. Uspjeli smo sačuvati kompaniju, neće biti stečaja i prelazimo u drugu fazu, a to je faza restrukturiranja”, rekao je Ramljak.

Naglasio je da je druga faza borba za bolji profit i povećanje prih0oda kompanije. “Ono će trajati do kraja nagodbe i intenzivno na tome radimo i to je najvažnije da nema straha da će se nekakve neugodnosti dogoditi u formi propasti kompanije ili Konzuma”, rekao je Ramljak dodajući da su u stanju dovesti kompaniju na nivo profitabilnosti koji će vratiti dugove.

Ramljak je rekao i kako zaposlenici Konzuma ne trebaju strahovati za svoja radna mjesta. “Radnci Konzuma mogu očekivati da će i dalje dobvati svoje plaće i imati siguran posao”, poručio je, kako prenosi N1, i dodao da nitko ne treba strahovati jer pogotovo u turističkoj sezoni uvijek nedostaje radnika.

“Radnika fali, radi se o zatvaranju dućana koji su radili gubitke, a radnici će biti premiješteni u druge trgovine. Svima fali radnika, što je pozitivna stvar za Hrvatsku”, zaključio je.

Komentiraj