EPA/PRINCE GEORGE POLICE DEPARTMENT

U dvije pucnjave u trgovačkim centrima u američkoj saveznoj državi Maryland u petak su ubijene dvije osobe, javljaju američki mediji.

Prva se pucnjava dogodila ispred regovačkog centra u Bethesdi, gdje je poginula jedna osoba, a još su dvije ozlijeđene. Drugi se incident dogodio u supermarketu, samo 13 kilometara dalje, a poginula je jedna žena. Policija istražuje incidente, ali navode da još nisu sigurni jesu li dvije pucnjave povezane.

Policija vjeruje da je policajac, koji je u četvrtak ubio svoju suprugu ispred škole u četvrtak, odgovoran za obje pucnjave u petak te je u bijegu. Službenici tragaju za osumnjičenikom, a obližnje škole i bolnice su u blokadi.

62-godišnji Eulalio Tordil zaposlen je u Federalnom zaštitarskom odjelu, koji pruža sigurnosne usluge vladinim zgradama. Policija vjeruje da je ubio svoju suprugu Gladys, s kojom nije bio u najboljim odnosima, ispred srednje škole u High Pointu u četvrtak. Ona je došla po njihovu djecu. Odjel u kojem je zaposlen navodi kako je u ožujku poslan na bolovanje, nakon što je bivša supruga protiv njega tražila zabranu pristupa.

Komentiraj