SCREENSHOT

Aktivistu Gissuru Simonarsonu bilo je potrebno samo pola sata da pomogne samohranom sirijskom ocu s dvoje djece, nakon što je potresna fotografija na kojoj prodaje kemijske olovke s uspavanom kćerkicom u naručju obišla svijet.

Simonarson je na društvenim mrežama podijelio fotografiju očajnog oca koji nastoji zaraditi za život, a ponukan brojnim komentarima čitatelja otvorio je novi profil na Twitteru, #BuyPens, te apelirao na čitatelje da mu jave ako osobno poznaju muškarca.

Pola sata kasnije javila se osoba koja ga je svakodnevno sretala, a ispostavilo se da je riječ o Abdulu i njegovoj četverogodišnjoj kćerkici Reemi, iz zloglasnog izbjegličkog kampa Yarmouk na području Damaska.

Potom je Simonarson pokrenuo kampanju za prikupljanje novčane pomoći pomoću internetskog servisa Indiegogo, a prvi cilj bio mu je prikupiti 5000 dolara. U prvih pola sata javile su se 74 osobe koje su uplatile 5085 dolara, a u tri sata već je prikupljeno više od 15 tisuća dolara. Svota i dalje raste i trenutno prelazi 90 tisuća dolara.

‘Stupio sam u kontakt s UNICEF-ovom specijalnom jedinicom čija je zadaća zaštita ljudi jer ne želim da Abdula netko iskoristi zbog novca koji mu je doniran. Također razmišljam o osnivanju fonda koji bi mu novac isplaćivao u mjesečnim ratama, a ne da najednom dobije hrpu novaca bez da zna što s njima činiti’, kazao je Simonarson.

Komentiraj

FOTO:SCREENSHOT
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.