Nogometaši Hajduka u Split se vraćaju neporaženi iz Rumunjske. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade došli su do izjednačenja, a remijem mogu biti itekako sretni jer nakon prvog dijela gubili su sa 2:0.

Obrana, sastavljena od Juranovića, Ćosića, Nižića i Milića, neshvatljivo je radila početničke greške. Rumunji su već u 23. minuti imali veliku prednost od 2:0. Potpuno se raspala igra Splićana, a Rumunji su znali kazniti cijelu kolekciju grešaka kojima su ih častili ‘Bili’.

Poveli su domaćini u 19. minuti preko Cristee. Picioni je bio u dvoboju sa Ćosićem, koji glavom loptu gura u protivničke noge. Picioni dodaje do Cristee koji bez ikakvog problema zakucava pored nemoćnog Stipice. Samo četiri minute kasnije Hajduk je doživio potpuni nokaut. Picioni je izbjegao zaleđe, istrčao sam kontru te zabio za ogromno slavlje domaćih navijača.

Hajduk se pokušavao vratiti u utakmicu, ali bez uspjeha. Rumunji su ih potpuno ‘začepili’, ubili njihovu igru, a u 36. minuti domaćini su mogli i do trećeg pogotka. Cristea je promašio vrlo izglednu priliku – njegov udarac glavom odlazi pored gola. Bilo je to poluvrijeme za zaborav, poglavlje u udžbeniku – kako ne igrati.

Trener Pušnik odmah u drugom poluvremenu u ‘vatru’ šalje Francka Ohandzu, koji mu na najbolji mogući način vraća već dvije minute kasnije. Vlašić i Tudor ‘skuhali’ su akciju, u samo dva poteza lopta je od centra došla do Ohandze u kazneni prostor. Kamerunac je odlično izbjegao zaleđe i zabija potpuno hladnokrvno.

Probudili su se tada Splićani, na krilima snažnog Ohandze, imali su prilika, ali i domaćinima ostavljali prostora za kontre i opasne napade. Ipak, do kraja utakmice novi gol nisu primili. I kada se činilo da će Hajduk natrag u Split sa minimalnim zaostatkom, s kojim bi isto trebali biti sretni, ukazao se novi igrač Said, koji je ušao s klupe. Ohandza mu je dao odličnu loptu, a Said je s više od 20 metara opalio po golu. Lopta je prevarila vratara, prošla mu kroz ruke i završila u golu. Igrala se četvrta minuta sudačke nadoknade.

Uzvrat se igra sljedećeg četvrtka, a do onda bi Pušnik trebao ‘složiti redove’ da se ne dogodi da Hajduk ispadne na prvoj stepenici ovogodišnjeg europskog puta. U uzvratu bi se momčadi najvjerojatnije trebao priključiti i Lovro Kalinić, a možda i ozlijeđeni Sušić i Futács. Već na samom početku svojim su navijačima priredili šokove, šokove na koje su već navikli, usporedno s najavama o pobjedi. Valja stati na loptu i prvo odraditi, pa tek onda pričati. Jer, ne zaboravimo, danas svi igraju nogomet.

Komentiraj