Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković susreo se u ponedjeljak u Banskim dvorima s predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftijom dr. Azizom ef. Hasanovićem, a u razgovorima su se složili da su odnosi hrvatske Vlade i Islamske zajednice u Hrvatskoj, kvalitetni i uređeni te mogu poslužiti kao primjer ostalim članicama Europske unije.

Muftija Hasanović naglasio je da bi takav način međusobnog poštivanja mogao biti i primjer odnosa prema kršćanima u zemljama islamskog svijeta, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Zahvalio je na pokroviteljstvu svečanog obilježavanja 100. obljetnice donošenja zakona u Hrvatskome saboru, kojim se priznaje ravnopravnost islama s drugim religijama.

Predsjednik Vlade Orešković izrazio je zadovoljstvo odnosima s Islamskom zajednicom i dao podršku njezinu djelovanju.

I ovom prigodom također se razgovaralo o temama koje se nalaze u fokusu Vlade Republike Hrvatske, a to je snaženje gospodarstva i poticanju investicija, ističe se u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.