Kandidati Demokratske stranke za američke predsjedničke izbore Hillary Clinton i Bernie Sanders dogovorili su se da će 14. travnja, pet dana prije demokratskih predizbora u New Yorku, održati veliko televizijsko sučeljavanje, objavio je u ponedjeljak CNN.

Sandersov izborni stožer objavio je da je prihvatio CNN-ov poziv na sudjelovanje u raspravi. Sučeljavanje dvoje demokratskih kandidata održat će se u Brooklynu a prenosit će ga informativni televizijski kanali CNN i NY1.

Nekadašnja Prva dama SAD-a Clinton (68) zasad je u prednosti ispred 74-godišnjeg Sandersa, senatora iz Vermonta. Demokratska konvencija na kojoj će i službeno biti izabran kandidat za američke predsjedničke izbore održat će se od 25. do 28. srpnja u Philadelphiji, a potrebno je imati podršku 2.383 delegata. Američki predsjednički izbori bit će održani u utorak, 8. studenoga.

Komentiraj

FOTO:EPA/EDWARD M. PIO RODA/CNN
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.