Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović reagirala je u subotu na svom Facebook profilu na izjave ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, koji je iz Opatovca poručio kako bi se o slanju migranata na službene granične prijelaze predsjednica ‘lako mogla dogovoriti sa svojim prijateljima u Srbiji’.

“Svojom današnjom izjavom tehnički ministar Ostojić priznao je da ova tehnička vlada nije u stanju voditi zemlju i da meni prepuštaju izvršne ovlasti. Napravit ću to čim mi dopusti Ustav”, napisala je predsjednica, koja se posljednjih dana nalazi u Kini, na svom Facebook profilu.

[MIGRANTSKA KRIZA] KGK – “Svojom današnjom …

Podsjetimo, ministar Ostojić jutros je zamoljen da komentira izjave predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović kako bi se sve izbjeglice trebale preusmjeriti na službene granične prijelaze poput Tovarnika i Bajakova. “Moj poziv je da to dogovori s onima s kojima inače razgovara u New Yorku i slično, neka slobodno dogovori usmjeravanje na prijelaze i nećemo imati nikakvih problema”, rekao je Ostojić zaključivši da bi se time Hrvatskoj olakšao posao.

Na pitanje slovenskog novinara je li čudno što je Mađarska zatvorila granicu prema Hrvatskoj nakon što je predsjednica Grabar-Kitarović bila u Mađarskoj, ministar Ostojić je rekao da su “puno veći problem vojne snage, duge cijevi, borbena kola na granici što se ne može smatrati prijateljskim aktom, pa i dalje stojimo pri tome da ako itko narušava odnose onda je to sigurno Mađarska, dok Hrvatska čak i u ovakvoj situaciji ne radi takve poteze”.

Komentiraj