Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović započela je u četvrtak svoj dvodnevni posjet Bruxellesu sastankom s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom.

Nakon sastanka s Junckerom, predsjednica će razgovorati i s predsjednikom Europskom parlamenta Martinom Schulzom, a u petak s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom.

Predsjednica Grabar-Kitarović izjavila je u srijedu u Londonu prije polaska za Bruxellles da će u Europskoj uniji “razgovarati o položaju Hrvatske, o hrvatskim planovima, o tome kako još bolje iskoristiti europske fondove, ali i poziciju sukreiranja zajedničkih politika”.

Naglasila je kako će u razgovorima u Bruxellesu posebnu pažnju posvetiti i odnosima sa susjedima, “a posebno stanju u BiH koje me prilično zabrinjava”.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.