Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, u pratnji ministra obrane Damira Krstičevića, obišla je u srijedu požarišta na benkovačkom području te se sastala s gradonačelnikom Benkovca Tomislavom Bulićem, zadarskim županom Božidarom Longinom i županijskim vatrogasnim zapovjednikom  Željkom Šošom.

“Ova protupožarna sezona bila je iznimno teška, osobito za Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju. Iz ovih događaja trebamo izvući pouke i lekcije te razmijeniti iskustva. Odajem priznanje svim vatrogascima, vojnicima, civilnim udrugama i svima koji su sudjelovali u gašenju požara”, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Istaknula je  kako je cilj ovog posjeta zahvaliti prije svega lokalnoj samoupravi,  vatrogascima, vojsci i svima ostalima što su uspjeli obraniti požarima zahvaćena područja.

Došli smo vidjeti koja su iskustva gasitelja kako bismo unaprijedili  sustav prevencije, kazala je predsjednica Republike.

U šest dana vatrene stihije na benkovačkom području u 11 sela izgorjelo je oko 2000 hektara površine. Županijski vatrogasni zapovjednik  Željko Šoša ukazao je na sve razmjere vatrene stihije te na sve što bi se do sljedeće sezone trebalo preventivno učiniti,  a na prvome je mjestu čišćenje i probijanje šumskih putova.

Komentiraj