Američki predsjednik Barack Obama pozdravio je u četvrtak napredak u obnovi New Orleansa koji je razorio uragan Katrina prije deset godina, ali i istaknuo da je potrebno učiniti više kako bi se suzbilo siromaštvo i nejednakost u tom gradu.

Tijekom svojeg devetog posjeta tom gradu koji se našao na svim svjetskim naslovnicama 2005. nakon razorne poplave i spore reakcije vlade, Obama je obišao jednu novoizgrađenu četvrt.

“Samo zato što su kuće lijepe ne znači da je naš posao završen”, rekao je Obama novinarima nakon što se rukovao s mještanima i izgrlio djecu.

“Ono što je počelo kao prirodna katastrofa, postala je ljudska, neuspjeh vlade da se pobrine za svoje građane”, rekao je.

“Ta je oluja razotkrila drugu tragediju, onu koja je tinjala desetljećima. New Orleans je dugo patio zbog strukturne nejednakosti zbog koje je previše ljudi, posebice siromašnih obojenih, bilo bez dobrih radnih mjesta, pristupačne zdravstvene skrbi i pristojnih stanova”, dodao je, pozivajući građane da se nastave boriti za bolji život.

Komentiraj

FOTO:Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.