Njemački ministar pravosuđa  odbacio je optužbe turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana o poticanju “nacističke prakse” u Njemačkoj kao apsurdne i zlonamjerne.

Govoreći na njemačkoj televiziji u emisiji “Anne Will,” Maas se upitao treba li Njemačka uopće reagirati na sve Erdoganove izjave.

“Želi nas provocirati. A mi moramo paziti da si ne dopustimo da nas se isprovocira”, rekao je. Ministar pravosuđa rekao je da Berlin ne želi diplomatsku eskalaciju s Turskom, dodajući da se ne zalaže za opću zabranu svim turskim ministrima da imaju javne nastupe u Njemačkoj.Erdogan je u nedjelju izjavio da uskraćivanjem prava turskim političarima na održavnje kampanje za turski referendum među Turcima koji žive u Njemačkoj, Njemačka potiče “nacističku praksu”.”Vaša praksa nije ništa drukčija od nacističke prakse u prošlosti”, kazao je Erdogan na okupljanju ženske organizacije Kadem, prenosi novinska agencija Anadolija.
Turski predsjednik, koji bi želio dobiti veće ovlasti te oslabjeti ulogu parlamenta na ustavnom referendumu koji će se održati 16. travnja, ranije je Njemačku optužio da je nedemokratična.

Komentiraj