Nacionalistički političari u Poljskoj u četvrtak su zatražili da se izgradi zid duž poljsko-ukrajinske granice kako bi se zaustavio mogući val izbjeglica s Bliskog istoka.

Predstavnici poljskog “Nacionalnog pokreta”, skupina izaslanika konzervativne stranke  Kukiz15, rekli su da se može pretpostaviti da će u proljeće više migranata pokušati prijeći istočnu granicu EU-a u Poljskoj.

Član stranke Sylvester Chruszcz procjenjuje da bi izgradnja zida stajala 56 milijuna dolara.

Bez takve zapreke, poljska bi istočna granica bila izložena ilegalnom prelasku migranata, rekao je član stranke Wojciech Bakuna.

Stranka Kukiz15 prikuplja potpise za potporu referendumu o migrantskim kvotama sa svrhom da blokira prijašnje vladine planove za prihvat 7500 izbjeglica.

Poljska konzervativna nacionalistička vlada, pod vodstvom Beate Szydlo protiv je migrantskih kvota no održava obećanje prijašnje vlade.

Komentiraj

FOTO:EPA/NAKE BATEV
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.