Hrvatski premijer Andrej Plenković čestitao je u ponedjeljak Emmanuelu Macronu, koji je jučer slavio na predsjedničkim izborima u Francuskoj. Plenković je izrazio želju za produbljivanjem suradnje između Francuske i Hrvatske. Čestitku premijera prenosimo u cijelosti:

“Poštovani predsjedniče, gospodine Macron,

u povodu Vašeg izbora za predsjednika Francuske Republike, upućujem Vam iskrene i tople čestitke, kao i želje za uspjeh u ispunjavanju Vaše odgovorne dužnosti.

Jasan rezultat koji Vam je donio ovu časnu poziciju potvrđuje da se velika većina Francuza opredijelila za europske vrijednosti koje dijelimo i kojima je Vaša zemlja dala nezamjenjiv doprinos od samih početaka europskoga projekta. Isto tako, Vaša pobjeda je novo ohrabrenje za Europsku uniju, koja stremeći integraciji, treba bolje odgovoriti legitimnim očekivanjima Europljana u pogledu solidarnosti, sigurnosti i jednakih mogućnosti.

Zadovoljan sam što ćemo moći zajedno na tome raditi, kako unutar Europskog vijeća, tako i u bilateralnoj suradnji. Također, pozdravljam strateško partnerstvo između naših dviju zemalja koje pokazuje izvrsnost naših odnosa, dajući nam privilegiran okvir za produbljivanje naše suradnje u svim područjima te jačanje prijateljstva naših dvaju naroda.

U posljednjih nekoliko godina, razvoj naše gospodarske i kulturne suradnje unaprijeđen je u mnogim segmentima. To je još jedan primjer, ne manje važan, koji obećava, i gdje ću se, zajedno s Vama, potruditi da bude još snažniji na korist naših dviju zemalja”, napisao je Plenković.

Komentiraj