Pelješki most najvjerojatnije će se početi graditi krajem godine ili početkom iduće – najavio je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić gostojući u emisiji Hrvatskog radija ‘A sada vlada’.

Potvrdio je da je stigla studija izvedivosti Europske komisije, a njezina javna prezentacija održat će se u ponedjeljak.
  • [quote_box_center]Ministar je rekao i kako se očekuje da će pelješki most koštati oko 200 milijuna eura[/quote_box_center]
“Završena je studija predizvodljivosti, studija izvodljivosti te studija utjecaja na okoliš. Prvi natječaji raspisat će se u ranu jesen. Da se tako i prije radilo u Hrvatskoj, ne bi danas imali dugove od 4,5 milijardi kuna. Sudije nam govore koji su projekti i u kojem obliku isplativi i prihvatljivi”.
Ministar je rekao i kako se očekuje da će pelješki most koštati oko 200 milijuna eura. O visini sufinanciranja iz europskih fondova nije mogao govoriti. Svakako očekuje da će se raditi o minimalnom iznosu od 50 posto, a dobro bi bilo da se taj postotak popne na 80, piše HRT.

Komentiraj