Ministar gospodarstva Tomislav Panenić izjavio je u srijedu, nakon sjednice Vlade, kako je “dobro da ministri imaju različita stajališta jer se onda i odluke mogu donositi kvalitetnije”.

Upitan ima li često razilaženja u Vladi, Panenić je istaknuo kako smatra da razilaženja treba biti i da treba razgovarati. No, dodao je, ukoliko se krucijalno razilaze i ne mogu sastaviti, onda je potrebno da svatko od ministara glasuje po svom nahođenju.

“Vezano uz razmimoilaženje o Zakonu o HRT-u gdje je naš prijedlog bio da se u ovom trenutku ta odluka na daje na Vladu, bili smo preglasani”, rekao je ministar gospodarstva te ustvrdio kako se “ne mogu dizati ruke da bi bio mir u kući”.

Vlada je uredbom o izmjeni Zakona o HRT-u produžila mandat Siniši Kovačiću na dužnosti v.d. ravnatelja do 1. listopada. Mostovi ministri glasovali su protiv produljenja Kovačićeva mandata, a potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov poručio je kako ne smatraju da je HRT pod sadašnjim vodstvom bio objektivan i nepristran.

Budući da je projekt Domovina, iza kojeg stoji udruga “U ime obitelji” (UIO), preporučio imena 11 kandidata kojima bi na rujanskim parlamentarnim izborima trebalo dati preferencijalni glas, a među njima su i imena kandidata Mosta, Panenić se zahvalio Željki Markić, koja je na čelu UIO. “Hvala lijepa da netko prepoznaje i naš trud”, ističe ministar.

Zamoljen da komentira uvjete koje Most ima za eventualne buduće koalicijske partnere, Panenić je odgovorio kako smatra da su to stvari koje se moraju donijeti konsenzusom i da je to uvjet Mosta za formiranje bilo koje Vlade, ne samo ove sljedeće.

“Mora se znati što je nacionalni interes i to treba podržati, a dosadašnju praksu držanja ‘fige u džepu’ i obećanja koje se kasnije ne ispunjavaju poput smanjivanja beneficija saborskim zastupnicima i sličnog, to u Mostu više sigurno neće dopuštati”, zaključio je Panenić.

Komentiraj