Njemački list “Zeit“ objavio je tvrdnje vođe nekadašnjeg čečenskog pokreta Rustama Daudova koji navodno ima dokaze da Putin skriva svoje podrijetlo.

Prema njegovim tvrdnjama, koje je objavio njemački list, Vladimir Putin je vanbračno dijete rođeno u Gruziji gdje je i živio prvih devet godina, a tu tajnu je skrivao tijekom karijere kako bi izgradio bolji imidž u javnosti i došao na vlast.

Štoviše, on tvrdi da su mnogobrojne misteriozne priče o šefu Kremlja obznanili ljudi koji su bili dobro upućeni u njegov život i koji su riskrivali vlastiti život kako bi to razotrkili.

 

  • “Da su te priče objavljene ranije, Putin možda nikada ne bi postao predsjednik Rusije i to bi možda promijenilo tijek svjetske povijesti“, piše Zeit.

 

Čečen Rustan Daudov navodno je došao u posjed snimka koji dokazuje njegovo pravo podrijetlo, ali i do žene za koju se tvrdi da je rodila ruskog predsjednika. Riječ je o Veri Putini koja je tada imala 73 godine i koja je živjela u selu Meteči, 60 kilometara od Tbilisija.

“Uvjerena sam da je on moj Vova“, rekla je starica kad je Daudov uključio kameru predstavivši se kao čovjek koji radi priču o Putinu. Ona je ispirčala da se kao djevojka zaljubila u Platona Privalova i ostala trudna, te da je kasnije otkrila kako je on oženjen zbog čega su se rastali. Dječak se rodio 7. listopada 1950. godine, a kako se njena obitelj nije mogla brinuti o bebi, dali su ga udomiteljskoj obitelji, daljim rođacima Vladimiru Spiridonoviču Putinu i Mariji Ivanovoj Putin koji su živjeli u Lenjingradu.

Vera je navodno tom prilikom rekla da su djetetu izmijenili rodni list ii upisali 7. listopad 1952. godine kao datum rođenja.

Inače, spomenuti list navodi još osam ključnih trenutaka u priči o ruskom lideru, a jedna od njih je povezana i s misterioznim padom aviona u ožujku 2000. godine u Moskvi. Tad su poginuli Čečen Zija Bažajev, nekadašnji direktor naftne kompanije “Alliance Group“ i Artjom Borovik, ruski novinar poznat po tome što je kritizirao ruski režim. Oni su putovali u Gruziju kako bi se navodno sastali s Rustamom Daudovim koji im je želio pokazati snimak na kojem su dokazi Putinovog podrijetla. U to vrijeme Putin je obavljao funkciju privremenog predsjednika Rusije nakon povlačenja Borisa Jeljcina.

Komentiraj