Ranko Ostojić, još uvijek aktualni ministar unutarnjih poslova, danas je na svečanoj primopredaji helikoptera AW139 najavio kako će podići tužbu protiv Josipa Vidovića, HDZ-ovog tajnika stranačkog Odbora za branitelje, koji je jučer izjavio kako je Ostojić imao plan za likvidaciju generala Ante Gotovine.

“Naravno da ću tužiti sve lažove. Zahvaljujem im što su mi omogućili dodatan izvor prihoda”, poručio je Ostojić, prenosi RTL.

Podsjetimo, Vidović je za Studio 4 HRT-a rekao: “Sjećate se da su generala Gotovinu proganjali, da je 2002. godine mislim Ranko Ostojić napravio plan kako uhititi generala Gotovinu, ako ga ne može uhititi da ga likvidira. Mi ne možemo dopustiti da se to više događa. Mi upravo mislimo da je Hrvatska došla u moralnu, duhovnu i financijsku krizu jer su iz svih sustava maknuti domoljubi”.

Na primopredaji helikopetera Ostojić je rekao kako mu je, iako odlazi, drago da ostavljaju ovu letjelicu. “Ostavljamo je vama policajcima, a ne političarima”, poručio je. “Helikopter smo platili 119 milijuna kuna novcem iz Schengen Facility Fonda. On je novi, najbolji kojeg smo ikada imali. Drugi, takav isti stiže za osam mjeseci, time ćemo kompletirati ukupno koliko možemo iskoristiti 120 milijuna eura za čuvanje granice”, zaključio je.

Davor Visnjic/PIXSELL
Davor Visnjic/PIXSELL

Komentiraj