Europski nogometni savez (UEFA) pozvao je sve odgovorne da se slučaj oko suspenzije njegova predsjednika Michela Platinija što brže riješi, a istovremeno je pružio punu podršku Platiniju i najavio kako on ostaje kandidat za predsjednika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA).

“Pozivamo sve instance u aktualnom procesu da što brže donesu konačnu odluku, najkasnije do sredine studenoga”, objavila je UEFA.

Etička komisija FIFA-e prošloga je tjedna suspendirala Platinija na 90 dana zbog toga što mu je predsjednik FIFA-e na odlasku Sepp Blatter, koji je također suspendiran na 90 dana, 2011. godine isplatio dva milijuna švicarskih franaka.

“Michel Platini ostaje kandidat za predsjednika FIFA-e. Također, tražimo da se izborni kongres FIFA-e održi 26. veljače, kako je i planirano”, rekao je glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino.

Komentiraj

FOTO:EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.