Na zagrebačkim je prometnicama od početka ove godine u deset prometnih nesreća poginulo 11 ljudi, uključujući i troje pješaka, objavila je zagrebačka policija, navodeći da većina stradalih u vozilima nije koristila sigurnosni pojas.

Prema policijskim podacima od sedam vozača i jednog putnika koji su poginuli u vozilima njih sedam ili 87,5 posto nije koristilo sigurnosni pojas, a šestoro ih je uslijed prometne nesreće ispalo iz vozila.

Policija je pozvala sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, s posebnim naglaskom na prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa, kako na prednjim tako i na stražnjim sjedalima.

Nekorištenje sigurnosnog pojasa tijekom vožnje značajno utječe na sigurnost vozača i putnika te umanjuje posljedice prometnih nesreća, navodi policija.

Komentiraj

FOTO:FaH/ Dario GRZELJ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.