Uoči prve godišnjice zrakoplovne katarstrofe, kada je kopilot Germanwingsa Andreas Lubitz srušio avion A320 u francuske Alpe, usmrtivši pritom 149 putnika i članova posade, objavljeni su posljednje e-mail poruke koje je poslao svom doktoru, dva tjedna prije nego što se zabio u Alpe, prenosi Daily Mail.

“Bojim se da ću oslijepiti, ne mogu to izbiti iz glave”, napisao je Lubitz. Nakon pada aviona, otkriveno je da je Lubitz patio od depresije i lošeg vida. Bojao se da će ga njegovo zdravstveno stanje koštati posla pilota. U e-mailu je otkriveno i kako je Lubitz uzimao velike doze Mirtazapina, antidepresiva, koji se koristi i za induciranje sna.

Lubitz se prvo zaključao u kokpit, izbacivši pilota van, a zatim je avion usmjerio prema Alpama. Svom je liječniku napisao i kako ga povećane doze lijekova čine nemirnim, te izazivaju paniku. Požalio se i zbog pritiska u očima. “Da nije problema s očima, sve bi bilo u redu”, napisao je.

Nesretni avion poletio je iz Barcelone, a letio je prema Dusseldorfu. Nesreća se dogodila 24. ožujka. Nakon katastrofe, otkriveno je kako je u pet godina Lubitz posjetio 41 doktora. Patio je od teške depresije, te je nekoliko godina prije umalo počinio samoubojstvo.

Finalno izvješće o nesreći biti će objavljeno 13. ožujka.

Komentiraj

FOTO:EPA
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.