Zagrebačka agencija za digitalni marketing Virtualna Tvornica je nedavno pokrenula projekt Tilio.hr – savjetodavni sustav namijenjen budućim malim i srednjim poduzetnicima, kako bi što jednostavnije pokrenuli vlastiti posao.

Cilj projekta je poboljšanje poduzetničke klime u Republici Hrvatskoj, a središnji dio je portal tilio.hr (skraćeno od: Tvrtka ili Obrt), gdje je moguće besplatno preuzeti e-knjigu ‘Vodič za pokretanje novog posla’ te infografike ‘Vodič za otvaranje tvrtke’ i ‘Vodič za otvaranje obrta’.

Navedene brošure sadrže kronološki poredane i objašnjene korake koje budući vlasnici obrta ili tvrtke moraju proći kako bi pokrenuli vlastiti posao, odnosno postali poduzetnici. Brošure pružaju detaljan uvid u potrebnu dokumentaciju, vremenske rokove i okvirne iznose inicijalnih troškova za otvaranje tvrtke.

Prema reakcijama korisnika tilio.hr servisa najčitaniji sadržaji na portalu su kolekcija Pitanja i odgovora budućih poduzetnika te rubrika Savjeti koja se bavi temama vezanim uz procedure otvaranja tvrtke, pribavljanje poslovnog prostora, potpore za samozapošljavanje, inicijalnih troškova otvaranja tvrtke… Dodatnu vrijednost projekta predstavlja individualni pristup u besplatnoj, brzoj i modernoj podršci, odnosno savjetovanju korisnika.

Osnivači portala tilio.hr ističu kako iz mjeseca u mjesec bilježe rast broja preuzimanja ‘Vodiča za pokretanje novog posla‘ kao i broj upita budućih poduzetnika i obrtnika.

Komentiraj