Francuska i Rusija postigle su sporazum o kompenzaciji za otkazivanje isporuke dvaju francuskih nosača helikoptera Mistral, objavili su u petak ruski mediji.

“Razgovori o tome se završeni, o svemu je već odlučeno – i o vremenskom okviru i o iznosu”, kazao je savjetnik ruskog predsjednika Vladimira Putina za vojna pitanja Vladimir Kozhin za agenciju RIA.

  • Hollande je odustao od posla nakon pritiska zapadnih saveznika da ne isporuči nosače helikoptera zbog ruske uloge u ukrajinskoj krizi.

 

Dodao je da se nada kako se vrlo skoro biti potpisan ugovor o tome pa će potom biti službeno objavljen i dogovoreni iznos.

Ruski list Kommersant u petak je objavio da će Francuska platiti Rusiji blizu 1,2 milijarde eura zbog odustajanja od isporuke dvaju Mistrala.

Ured francuskog predsjednika Francoisa Hollandea odbio je komentirati ovo izvješće, kao i DCNS, jedan od glavnih konstruktora Mistrala.

Hollande je odustao od posla nakon pritiska zapadnih saveznika da ne isporuči nosače helikoptera zbog ruske uloge u ukrajinskoj krizi.

Komentiraj