Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja večeras je u Dnevniku N1 televizije objasnio zašto se neki mostovci nisu pojavili na Odboru za zakonodavstvo. “Ja bih to pripisao početku zasjedanja Sabora. Greška je napravljena prema zastupnicima Mosta. Odbor je imao kvorum, ali mi kao predlagatelji nismo dobili poziv”, kazao je Grmoja dodajući kako se nada da će saborske službe ‘dobiti’ njihove kontakte.

“Ja ne znam tko je tu pogriješio, svi su zaokupljeni svojim nekim problemima. U tijeku je sastavljanje vlade i mnogi su fokusirani na to”, poručio je Grmoja. Objasnio je kako izmjene Ovršnog zakona znače da će građani izloženi ovrsi odbiti stan na korištenje ili novac za najam. “Tako pokazujemo da smo socijalno osjetljivi i da imamo razumijevanja za takve ljude kojima omogućujemo da stanu na noge i krenu ispočetka”, objašnjava.

O novoj Vladi je rekao da će iz njihovog resora svi osim Jurline Alibegović nastavljati obavljati svoje funkcije. “Ne radi se o tome da ona nije dobro radila, ali nažalost uz Upravu smo dobili mjesto potpredsjednika vlade, a ona je nestranačka osoba, a na toj poziciji to mora biti istaknuta politička figura. To bi po našoj želji bio Ivan Kovačić”, kaže Grmoja.

Dodao je kako je Kovačić njihov kandidat za ministra uprave i potpredsjednika Vlade. “On je čovjek koji je Omiš izvukao iz dugova i koji zna što treba mijenjati u lokalnoj i regionalnoj samoupravi”, ističe.

Komentiraj