Tehnički ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač u utorak se upisao u knjigu žalosti u makedonskom veleposlanstvu u Zagrebu, izrazivši suosjećanje s makedonskim narodom i obiteljima poginulih u nevremenu koje je u subotu pogodilo Skopje i odnijelo najmanje 22 života, a najavio je i moguću financijsku pomoć Hrvatske.

„Katastrofalno nevrijeme koje je pogodilo Skopje i okolicu u subotu 6. kolovoza još jednom nam je pokazalo nepredvidljivost i snagu prirode pred kojom smo svi nemoćni“, napisao je Kovač u knjigu žalosti.

Kovač je rekao kako Hrvatska razmatra mogućnost financijske pomoći Republici Makedoniji, što je prijedlog Ministarstva vanjskih i europskih poslova, te je dodao da je već u nedjelju izrazio sućut i razgovarao s makedonskim kolegom, ministrom vanjskih poslova Nikolom Poposkim.
U velikom nevremenu koje je u subotu navečer pogodilo Skopje poginule su najmanje 22 osobe. Nevrijeme je nanijelo i veliku materijalnu štetu, a oštećen je velik broj kuća, ulica i automobila.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.