Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u nedjelju je osudio ukidanje sankcija protiv Irana i rekao da svjetske sile moraju biti pripremne vratiti ih u slučaju bilo kakva kršenja nuklearnog dogovora.

“Međunarodna zajednica mora nametnuti stroge i agresivne sankcije u slučaju bilo kakva kršenja dogovora”, rekao je on na sastanku vlade.

Netanyahu je ponovio svoju kritiku da će prošlogodišnje postizanje dogovora s Iranom omogućiti toj državi da razvije atomsko oružje  i dati Teheranu resurse za njegove “terorističke i neprijateljske aktivnosti” u regiji i u svijetu.

“Izraelska politika bila je i ostala ista – nećemo dopustiti Iranu da nabavi nuklearno oružje”, rekao je on članovima svoje vlade dodajući: “Izrael je spreman suočiti se sa svakom prijetnjom”, istaknuo je Netanyahu.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) potvrdila je u subotu da je Iran ispunio svoje obveze o značajnom ograničenju svog nuklearnog programa.

Zauzvrat SAD i EU rekli su da će ukinuti gospodarske sankcije zbog kojih je Iran bio godinama međunarodno izoliran.

Komentiraj

FOTO:EPA/JIM HOLLANDER
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.