Drugo izdanje istarskoga hedonističkog maratona “Istrian Wine Runa” – najzabavnije trkačke utrke u Hrvatskoj – okupilo je danas sedamstotinjak trkača “žednih” sportskih uzbuđenja i dobre zabave, prošlogodišnji najbrži ultramaratonac Robert Radojković ove godine slavio je u kategoriji maratona, a pobjedu u ženskoj kategoriji odnijela je Barbara Belušić.

Oboje pobjednika otišli su svojim kućama bogatiji za količinu vina u protuvrijednosti vlastite težine, a nesvakidašnja atletska utrka u kojoj natjecatelji umjesto vode i voća uživaju u vrsnim istarskim vinima i domaćim delicijama privukla je, uz brojne Hrvate, i znatan broj stranih posjetitelja koji su do Istre ‘potegnuli’ čak iz SAD-a, Ujedinjenoga kraljevstva ili Ukrajine.

Uz maraton, trkači su se natjecali i u polumaratonu te štafeti (tri puta sedam kilometara), u kojoj je pitanje prestiža bilo kako se što kreativnije maskirati, što je pošlo za rukom veseloj ekipi Havajaca. Među polumaratoncima, najbrži je bio Robert Vegše, a u ženskoj kategoriji slavila je Sandra Bogdanović.

U novinarskoj štafeti koja je uvedena ove godine pobjedu je uvjerljivo odnijela ekipa 24 sata ispred drugoplasirane ekipe CMC televizije. ‘Brzonogi’ novinari nisu krili zadovoljstvo osvojenom prvom nagradom – vikend aranžmanom u Istraturistovom “Sol Garden Istra hotelu” u Umagu.

Atraktivna trkačka trasa spojila je živopisni Momjan, Buje i Brtoniglu s konačnim ciljem u umaškom Stella Marisu, gdje su na finišu dobro zagrijani sudionici opušteno uživali u glazbenom i animacijskom programu.

Na svojoj vinskoj avanturi trkači su imali prilike posjetiti petnaest podruma i vinograda renomiranih istarskih vinara poput Kozlovića, Kabole, Prelca, Sinkovića, Frankovića, Celege, Gambaletta, Veralde, Cattunara, Agrolagune, Novacce, Capo, Coronice, Fiore i Cuja.

“Istrian Wine Run” pokrenut je 2014. godine po uzoru na francuski “Marathon du Médoc”, kojega svake godine posjeti više od deset tisuća trkača iz cijeloga svijeta, obilazeći pritom vinarije pokrajine Bordeaux.

Utrku organizira sportsko društvo Trickeri, zajedno s istarskom Vinistrom, a ove godine im se pridružio i umaški Istraturist.

Komentiraj

FOTO:FOTO: Borna Filic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.