Nikakav novi signali nije uhvaćen iz zrakoplova EgyptAira od dana kada se prošloga tjedna srušio u Sredozemno more, objavili su u petak izvori bliski istrazi.

Mediji su u četvrtak objavili da je novi signal omogućio istražiteljima da suze područje na kojem bi mogle biti crne kutije.

No, izvori su rekli da nikakav novi signal nije registriran od onoga koji je zabilježen na dan pada zrakoplova i pomoću kojeg je određena šira zona potrage promjera pet kilometara.

“Nemamo ništa novoga od tog prvog dana”, rekao je neimenovani izvor.

Više od tjedan dana nakon što se Airbus A320 srušio 19. svibnja sa 66 putnika i članova posade, uključujući 30 Egipćana i 15 Francuza, istražitelji nemaju jasnu sliku o posljednjim trenucima leta.

Na letu na liniji Pariz-Kairo zrakoplov EgyptAira nestao je u četvrtak s radara nakon što je napustio grčki zračni prostor i nekoliko minuta nakon ulaska u egipatski zračni prostor.

Zrakoplov je poletio u srijedu navečer u 23.09 sati s pariške zračne luke Charles de Gaulle. Nestao je u 2.30 sati u četvrtak s visine od 11.280 metara.

Na popisu putnika je 30 Egipćana, 15 Francuza, dva Iračana te po jedan državljanin Britanije, Belgije, Kuvajta, Saudijske Arabije, Sudana, Čada, Portugala, Alžira. Kanadska vlada potvrdila je u četvrtak navečer da su u zrakoplovu bila dva kanadska državljana

Komentiraj